понеділок, 25 травня 2020 р.

6 ідей креативного завершення навчального року онлайн


Попри карантин та активне дистанційне навчання цей навчальний рік для вас та ваших учнів був яскравим і насиченим, і зараз пропонуємо подумати про те, як його нестандартно завершити. Сподіваємося, що він усім запам’ятається безліччю радісних моментів, адже багатьом він приніс перемоги і допоміг зробити важливий крок на шляху до досягнення поставлених цілей.
Пропонуємо вам цікаві ідеї, які допоможуть яскраво завершити навчальний рік в режимі онлайн і залишать позитивні спогади на все літо!
1. Організуйте хіт-парад знань чи досягнень
Створіть для учнів онлайнову дошку (https://uk.padlet.com/https://jamboard.google.com/ тощо) та запропонуйте їм створити свою наліпку, написавши на ній власний ТОП-10. Кожен пункт списку – цікава тема або просто факт, який учень дізнався на уроці або під час підготовки домашнього завдання. Наприклад: «Відкрив для себе творчість Винниченка», «Навчилася створювати фотоколажі на уроці інформатики», «Вивчила таблицю множення», «Дізнався, що у качкодзьоба немає шлунка!». До наліпок діти можуть додати власні фото та посилання.
2. Запропонуйте написати послання своїм наступникам
Ідея проста, проте цікава та дієва – учні пишуть послання школярам, молодшим на один рік, і які прийдуть на їх місце в наступному році.
В такому посланні можна поділитися порадами, розповісти, з якими труднощами вони можуть зіткнутися на тому чи іншому уроці, що цікавого чекає їх в цьому класі тощо. А ще можна написати про лайфхаки дистанційного навчання. Писати можна на спільній дошці, в спільній презентації чи документі.
3. Зробіть онлайновий фотоальбом
Учні можуть провести фотосесію вдома, на природі, а потім – додати фото до спільної презентації чи спільного фотоальбому Google, проте ще цікавіший варіант – створити фотокнигу чи спільну презентацію за допомогою https://www.canva.com/https://www.emaze.com/ чи інших сервісів. Як варіант- можна створити фотоальбом всього навчання в школі (якщо це випускники), фотоальбом подорожей класом чи сімейних фотографій.
4. Створіть відеофлешмоб
Запропонуйте дітям записати на відео привітання іншим учням (вчителям, батькам) та побажання на майбутнє. Ви можете запропонувати їм сценарій, в якому кожен з учнів запише свій текст – так у вас вийде відеоряд із логічним текстом, що лунає з вуст різних учнів.
Як варіант – запис відео без тексту, проте кожен учень (а розпочати може вчитель!) передає з кадру в кадр певний предмет (підручник, ручку, квітку, стрічку випускника чи дзвіночок).
5. Проведіть цікаву онлайнову вікторину
Використовуючи учнівські гаджети та онлайнові інструменти для створення тестів, анкет та вікторин, можна провести конкурс «Хто найкраще знає …», «Найкращий математик 10-А» тощо. Якщо ж ви поки що не вмієте створювати онлайнові тести та опитування, реєструйтеся на наш дистанційний курс «Цифрові інструменти формувального оцінювання», який допоможе розібратися з поняттям формувального оцінювання та навчитись створювати та шукати в Інтернеті готові тести та анкети.

6. Проведіть онлайновий останній дзвоник разом з учнями в режимі реального часу
Використовуючи один із відеосервісів (ZoomSkype тощо) ви можете провести останній дзвоник в режимі онлайн, під час якого діти можуть поділитися своїми планами на літо, похизуватися своїми досягненнями за останній рік тощо. Це може бути неформальна вечірка, під час якої учні влаштують дискотеку, співатимуть пісні, промовлять слова вдячності вчителям, організують конкурси чи інші розваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар